Blogg om höns och lantliv

Höns som husdjur

hons
Dora och Dino hittade färskt vatten i frisbeen. Höns hittar sina ställen, inte bara för insekter, små frön och smulor men också att dricka på.

honsgard
Magnus kan tycka att jag ‘förmänskligar’ djuren lite, men det är liksom svårt att låta bli… Ja, du ser själv (!). Jag är rätt säker på att djur också tänker, men VAD skulle man allt gärna vilja veta… Men umgås man med dom en stund ser man tydligt flera olika känslolägen, via ljud eller kroppsspråk, – rädsla, tillgivenhet, oro, nyfikenhet, tveksamhet, fundersamhet osv. Tänk att dessa djur kommunicerar med ca 30 olika läten! Det går rätt bra att förstå vilka läten som betyder vad, ja, alla kan jag inte, men många. Visst är det roligt att höra dem prata med varandra?

h
Nuppe drack länge och när det började ta slut hjälpte foten till, uträknande får man säga! Höns är tvärtom mot vad många tror både smarta och uppmärksamma – och en massa annat, ja, du vet, helt supermysiga! Visst verkar de lite vimsiga ibland men det är ju vi människor också…

Visst kan man känna sig lite ‘odd’ som har den här synen på höns (odd på rätt sätt i så fall – finns ju värre saker liksom… 😉 ). Men att man ser djur som individer, vill sprida bra tänk, försöker leva djurvänligt, inte äter kött och drömmer om ett mer etiskt samhälle för djuren är ju inte så märkvärdigt egentligen. Speciellt inte nuförtiden. Och vanligare blir det. Och ju fler som bryr sig desto mindre annorlunda behöver man ju känna sig. Viktigt att gå sin egen väg även när det går motigt tycker jag. Ibland trasslar man in sig lite men när man tänker på sin röda tråd så hittar man snabbt fokuset igen.
Önskar dig en djurvänlig måndagkväll!    heart

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: