Blogg om höns och lantliv

Lördagsfika!

honsmat
Magnus gör våfflor! Hade hoppats på lite roligare väder så vi kunde ta en sån där skön långpromenad med hundarna efteråt, men men. Vi har ändå en del att fixa härinne. Hönsen måste ju också få något gott att knapra på men våfflorna äter vi nog själva… Bra mellanmål till hönsen kan ju vara nästan vad som helst – frukt, grönsaker, spannmål eller matrester. Här är det äpple, havregryn och solrosfrön. Ris och potatis gillar de mycket, men också äpple och apelsin men morot är inte så poppis.

hons
Om de kommer på inkallning? Absolut! Mycket lydiga! Och skulle de ha viktigare saker för sig är det bara att skramla med skålen. Observera Kiras kam när hon springer, hi hi.

honsen
Skynda skynda!

hons-foder
Höns ser så roliga ut när de springer!! Ska försöka få det på film nån gång. Rova till vänster är lite klumpig och springer kors och tvärs, och ofta åt lite fel håll men hon brukar stämma av med de andra så hon är på rätt väg. Ibland tar hon också jämfotaskutt (!) hit och dit… Eller så fäller hon ner huvudet och breder ut vingarna lite och springer (nästan) rakt fram…

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: