Blogg om höns och lantliv

Vårdar krukväxterna

vinter
Burrigt idag! Kallt och blåsigt. En sån här dag vill man inte gå ut! Idag är man kanske glad att man är en innefågel… Eller, det finns väl inga ‘innefåglar’ egentligen. Nymfparakiter hör egentligen hemma i Australien, inte direkt som någons burfågel. Men man får göra så gott man kan, Joakim och Alma har ett eget rum där de är lösa hela dagen. Fågelsäkrat såklart! Gott om plats ska fåglar ha tycker jag. De måste ju kunna bete sig så naturligt som det går. Jag sätter däremot in dem i buren en stund på kvällen när alla är hemma, så de får vara med och socialisera lite med oss. På natten får de också vara i buren.

vintrig
De är ofta med mig när jag äter frukost och fixar i köket. På dagarna är nämligen Atlaz (vår stora hund) med Magnus på jobbet, så då är bara jag och Andruska hemma och hon bryr sig inte ett dugg om fåglarna, så skönt! Atlaz går inte ihop med fåglarna, eller de går nog ihop med honom men… På helgerna tar vi ibland en kopp kaffe i fågelrummet. Och på helgerna tar vi ibland ut hela buren till köket. Jag tycker det är mysigt när alla är samlade. Helst skulle man vilja ha fåglarna med i kök/vardagsrum hela tiden men då får man antingen fågelsäkra hela nedervåningen eller så får de vara i bur större delen av dagen. Vi skulle få mer kontakt men samtidigt är inget av alternativen bra. Dessutom tyr de sig mer till varandra än till oss, fåglar är ju extrema flockdjur som mår dåligt om de lever ensamma. Så, eget rum kändes bäst – med lite utflykter till köket ibland 🙂 .

Alma passar på att hjälpa till med krukväxterna! Vi tar först lite av de här goda blåbärskvistarna.

v
Och lite av den här jorden… Suckulenter, ormbunkar och dracenor…
Jag hade fåglarna flera år innan jag och Magnus flyttade ihop och han hade Atlaz. Sen har Andruska och hönsen tillkommit. En familj med två vuxna och 10 ‘barn’ helt enkelt 🙂 .

viinter
Sådär ja! Det blev ju fint…
Nu tror jag vi vårdat färdigt växterna. Fåglarna får åka in till sitt rum nu! Och matte ska jobba och blogga lite.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: