Blogg om höns och lantliv

Fotbandage

fotbandage-hona
Adventstossor? Nej, det är faktiskt ett fotbandage till höns, även om färgen är passande…
Nuppes fot var jättesvullen förra veckan av den envisa fotbölden. Vi har tidigare tömt den så gott vi kunnat men det har inte hjälpt nämnvärt, fast de andras har sjunkit och läkt. Så jag bokade helt enkelt en tid hos Distriktsveterinärerna i Kungsbacka. Kira, på bilden, hade lite svullnad kvar från en läkt böld så hon fick åka med. Veterinären öppnade sårskorpan under, den svarta plattan, men fick inte ut varet, så de fick behandling som vi skulle fortsätta med hemma några dagar. Skölja inuti med steril koksaltlösning, antibiotikasalva i och sen kompress med salva på.

Förvånansvärt vad obekymrade de är över förbandet. Och så snälla och duktiga de var hos veterinären. Tacksam att de kunde ta emot höns, van vid motsatsen på andra kliniker… Tror bara man ska ringa och boka tid som det mest självklara i världen. Och stå på sig och vara bestämd så börjar de inte tveka. Då sänder man också en signal om att höns faktiskt också ses som husdjur och är värda omsorg. Men det är klart, om de verkligen inte kan höns är det ju bättre de hänvisar till en kunnigare. Jag brukar ringa Magnus på Distr.vet i Halmstad, han är bra på höns, men det är mycket längre att åka dit.

Kan intyga att den lilla transportburen för små hundar funkade utmärkt, de kröp ihop där med en gång. Hundarna i väntrummet tittade dock lite undrande på det kuttrande ekipaget…

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: