Blogg om höns och lantliv

Inreder nya kontoret!

lantligt-kontor
Vi har en tid känt att vi har för lite plats i kontoret och att sovrummet var för stort för att vara ombonat. Så vad göra då? Jo, vi bytte helt enkelt plats! Det blev en helt annan energi här i det nya större kontoret! Och sovrummet blev mysigare. Ibland blir man lite hemmablind! Hade inte alls tänkt på det. När M föreslog detta var jag först tveksam – detta fina rum med högt i tak, utsikt mot ängarna och fåren, bjälkarna och klädkammaren som vi fixat (bakom tapetväggen)…! Samtidigt behövde jag verkligen mer plats för butikens kläder. Och Magnus ville nog ha sitt skrivbord ifred, inte som mitt tillfälliga packbord… Så här blev det!

kontor
Magnus är nere och bakar bullar och jag håller på att få ordning på sakerna. Klädkammaren kan ju faktiskt vara kvar här inne, inte sååå långt till sovrummet. Jag vet inte varför vi gjorde så högt i tak när vi gjorde detta rum… Inte direkt det lättaste att klä taket med osb- och gipsskivor men rummet blev också kallare. Tror vi tänkte att det skulle bli bra energi och luft. Det har det faktiskt fått NU! Detta är vårt mest påkostade rum, känns faktiskt helt rätt att tillvarata det som kreativ ateljé/kontor istället för sovrum.

kontor1
Vi skaffade en hyllsektion till som gav mer plats för kläderna men också visade sig vara en bra rums-avdelare. I bortre halvan har jag den fina utsikten och skrivbord. Hitom har Magnus sitt skrivbord, en egen vrå ifall han ibland vill jobba hemifrån, och så det lilla tryckeriet bredvid. Båda nöjda!

sovrum
Nya sovrummet med det gamla kontorets varma gula väggar. Tror man mår bra av att ändra om ibland! Oftast blir det ju till det bättre, i annat fall kan man ju alltid byta tillbaka (för det är ju också roligt att möblera om ;-)) Man får en sådan energi- och kreativitets kick av att ändra, rensa bort och göra fint! Man behöver ju inte möblera om varje gång man vill ha energi (kan ju bli lite jobbigt…;-)), det kan räcka med att flytta lite krukor, göra fint på skrivbordet, rensa lite eller byta plats på saker ibland.

lantligt-sovrum
Ett lite knasigt rum är det med detta ‘hyllplan’ som går ut, men när vi byggde ville vi utnyttja rummets yta så mycket det gick. Snedtaket på andra väggen i detta rum gör nämligen att det inte känns så rymligt. Så vi bakade in stationen för golvslingorna så här istället för att ta hela väggen. Därav den vita skåpsluckan som förut fick vara tavla för praktiska lappar. Och nu? Man kan väl ha foton eller annat där. Möjligheter finns här med.

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: