Blogg om höns och lantliv

Storm

vind
Fortfarande blåsigt efter nattens storm. Då står man helst i lä…
Det blir vår fjärde vinter på landet. Efter att tidigare bott bekvämt i stan fick vi känna på den jobbigare delen av lantlivet direkt, med allt vad det innebär… Ett bygge på övervåningen, strömavbrott, mörker, massor med snö och riktigt kallt flera månader samt en bökig kommunikation till mitt dåvarande jobb. Nu är allt så mycket bättre och vi har övat lite och hittat möjligheter. Efter att ha varit strömlösa flera dygn förra vintern hade vi nu bunkrat upp med vatten och stearinljus, tagit upp bröd ur frysen och lagt ficklamporna på rätt ställen. Men vi blev tack och lov bara strömlösa under kvällen och halva natten. Det är allt rätt gott med kaffe på morgonen, värme i huset och att slippa springa runt med ficklampor!

hackspett
Jag brukar inte önska att saker ska välta i stormar, nej jag lovar… men när det kommer till den här telefonstolpen som nästan står på vår tomt tycker jag inte det hade gjort något om den rasade. Ser alltid lite trevligare utan kablar, eller hur? Eftersom den knappt går till något hushåll längre pga att nästan alla (ähum, förlåt grannar om ni läser detta) är fiberanslutna så hade den troligen inte satts upp igen om den välte. Hackspetten håller med mig, han är på god väg att borra sig in… 😉

tittar
‘Hallå? Är det någon där?’
Om inte annat hittar de här en trygg vägg när det blåser. Hönsen är ju inte så jätteförtjusta i blåst men runt hönshuset finns alltid lite lä.

Annonser

Single Post Navigation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: