Blogg om höns och lantliv

Färg i hönshus

hhhhh
Golvet är vanliga spånskivor som vi målat direkt på. Vi hade en bra ‘plastig’ golvfärg som vi målade med två lager. Blev riktigt bra. Var först inne på någon plastmatta eller miljövänlig linoleum-matta men eftersom vi kom över den här byttan gratis fick det bli färg. Golvet blev väldigt glatt och fint och fukt blir det egentligen ändå inte eftersom vi har boden på plintar, använt vältäckande golvfärg, har gott om spån samt inga skvättiga vattenbehållare. Så har vi det med frost men det tar vi i ett annat kapitel… Väggarna målade vi direkt på osb-skivorna. Flera lager fick det bli eftersom de är så ojämna i ytan (=kvalster trivs bättre) så vi fick dutta på extra här och var så det blev hyfsat tätt. Efter det målade vi på kalkfärg. Kalket gör att ohyra trivs sämre i den basiska miljön. Tog extra mycket i hörnen och springor.

Annonser

Single Post Navigation

2 thoughts on “Färg i hönshus

 1. Eva-Britt Nyberg on said:

  Hej en underbar blogg tack för alla tips du delger,vi är i full gång med att bygga hönshus jag har en fråga till dig, målade ni direkt med kalk färg på osb- skivorna på era väggar i hönshuset.
  Med vänlig hälsning,
  Eva-Britt

  • Hej Eva-Britt!

   Vi målade först två lager vanlig väggfärg. Sen ett lager kalkfärg, mest tog vi i hörnen och springor där kvalster kan trivas. Men hade jag byggt hönshus idag hade jag valt slätare innerväggar än OSB. Alternativt tagit OSB men målat dem med en täckande ‘plastig’ våtrums/grovköks – färg. En miljövänlig sådan. Det blir lättare att torka av med sån färg. OSB är rätt knaggligt och man får måla flera lager men blir ändå inte helt slätt om man väljer vanlig väggfärg. Springor och gropar kan kvalster gömma sig i. Sen dammar kalkfärgen mycket! Det dammar av när man borstar och torkar med trasa. Så bara plastig färg är mitt tips!

   Lycka till och vad roligt att du gillar bloggen! 🙂
   Hör av dig om du har fler frågor!

   Hälsningar Katarina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: